Pasta met gehaktballen, venkelzaad, aubergine en paprika
Wacko jacko simpele pasta met van allerlei lekkers. Vooral het venkelzaad is echt lekker. Ik hou van deze smaak.
Wat heb je nodig (voor 2 personen):
- een halve kilo kippengehakt, chilipoeder en venkelzaad
- Een halve aubergine, dikke rode ui, twee teentjes knoflook en een paprika
- Een blik gepelde tomaten, half blikje tomatenpuree, chilipoeder en venkelzaad
- En lekkere pasta. Ik heb van die schelpjes gebruikt.
Maken!
- Als eerste kruid je het gehakt met de Chili en venkelzaad. Ongeveer van elk een theelepel. Draai dan grote gehaktballen.
- Bak de gehaktballen goed aan in olijfolie in een koekenpan. Als ze mooi bruin zijn haal je ze eruit.
- Zet een flinke ketel water op, voeg goed zout toe en kook de pasta gaat.
- Snipper de ui en knoflook en zet die aan in de koekenpan waar je de gehaktballen in heb gebakken. Voeg weer een theelepel chilipoeder en venkelzaad toe en smoor alles goed (niet bruin laten worden).
- Was de aubergine en snij de helft in kleine blokjes en voeg die toe in de pan. Bak ook goed mee en was intussen de paprika en snij die ook in kleine blokjes en voeg toe.
- Nu mogen de ballen er weer bij, samen met de tomatenpuree. Deze moet even meebakken zodat de puree wordt ontzuurd. Voeg daarna het blik gepelde tomaten toe en laat wat inkoken tot je een mooie saus hebt.
- Kruidt de saus af met peper, zout en oregano. En voeg een scheutje balsamicoazijn toe!
- Giet de pasta af, maar bewaar wat kookvocht om de saus eventueel nog wat mee aan te maken.
- Meng de saus en de pasta en roer goed om. Serveer de pasta met flink wat geraspte Parmezaanse kaas erover!