Gemakkelijke quiche met courgette, rode ui, groene paprika en geitenkaas

Een variant op een quiche die ik al vaker heb gemaakt: eentje met courgette. En een snelle ook nog! Uiteraard zonder eieren, want die eet ik niet. Ik bespaar me graag de pukkels die ik er altijd van krijg. Wat heb je nodig? Een rol kant-en-klaar hartige taartdeeg, een courgette (de kleur mag je zelf kiezen), een kleine rode ui, een kleine groene paprika, een rolletje geitenkaas, twee eetlepels creme fraiche, een lepel roomkaas, wat gedroogde tijm, peper en zout. Meer heb je niet nodig! Maken is echt gemakkelijk. Als eerste rol je het deeg uit in een vorm. Heel handig, want er zit al bakpapier bij. Dek de bodem af met een ander stuk bakpapier en vul met bijvoorbeeld kikkererwten om blind af te bakken. Ja? Ja! Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de bodem af in 10 minuten. Intussen maak je de vulling. Het is een koude vulling, dus erg makkelijk. Mix de geitenkaas met de roomkaas en de creme fraiche en kruidt af met peper en tijm. Goed roeren! Snij de ui in flinterdunne halve maantjes en snij de groene paprika ook flinterdun. Mengen! Dan snij je slierten van de courgette met een dunschiller of een kaasschaaf. Was je groentes trouwens wel even goed van tevoren. Nu meng je de courgette erdoor en je bent al bijna klaar! Als de bodem is afgebakken, haal je die uit de oven. Verwijder de baklinzen of kikkererwten en vul de quiche met de vulling. In goed Nederlands wel te verstaan. Hup: nu nog 25 minuten de oven in en klaar is Kees. Of Bart. Of wie dan ook. Kaasliefhebber? Strooi dan nog wat kaas over de quiche voordat je hem afbakt. Variatietip? Meng er nog een blikje mais doorheen. Zonder blikje dan. Warm, lauwwarm of koud: allemaal lekker!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *