Pasta al forno met aubergine, ansjovis en tomaten

Jot wha. Vanochtend op het werk vroeg Arthur wat voor lekkers ik vanavond ga koken. Haha, het begint op te vallen zo lijkt het. Even wat nagedacht, want ik had nog een goeie aubergine liggen. En bloemkool. Misschien gestoomd met Arabische kruiden – eet ik veel tegenwoordig. Dat is het uiteindelijk niet geworden. Wel een mooie pasta al forno met uiteraard aubergine. Heel erg goed op smaak en echt lekker. Ik kon bijna niet stoppen met eten, met een verbrande tong als resultaat. Haha. Goed teken toch?

Wat je nodig hebt… een aubergine, 150 gram pipe rigate (die neemt lekker de saus op), twee sjalotjes, twee teentjes knoflook, olijfolie om in te bakken, verse tijm (of gedroogd), een laurierblaadje, drie ansjovis, wat kappertjes, twee blikken gepelde tomaten, een halve rode paprika, een rood pepertje, flink wat verse basilicum, peper en zout. En Parmezaanse kaas. Of andere kaas die je lekker vindt.

Makos dat dingos. Verhit de olijfolie in een koekenpan, snipper de sjalotjes en knoflook en fruit aan. Laurierblaadje erbij en dan de tijm. Hak het pepertje fijn en voeg dat ook toe. Als je van pittig houdt, dan doe je ook de pitjes erbij. Ik doe dat… uiteraard. Goed aanfruiten en dan de ansjovis erbij. Die smelt uiteindelijk helemaal weg en geeft een lekkere smaak aan de saus. Snij nu de rode paprika in blokjes of reepjes en bak die ook mee. Was de aubergine, snij die in blokjes en voeg ook toe. Goed aanbakken dat alles! Intussen heb ik een pan water aan de kook gebracht om de pipe rigate af te koken. Lekker! Voeg als de aubergine is aangekleurd twee blikken gepelde tomaten toe en prak die fijn met een vork. Goed door laten koken, zodat je een dikke saus krijgt! Je bent al bijna klaar. Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de kappertjes fijn en voeg die ook bij de saus. Haal het blaadje laurier eruit en breng de saus op smaak met peper en zout. Giet de pasta af (deze goed omhusselen, want de schelpjes zitten vol water) en dan doe je de pasta en de saus in een goede ovenschaal. Afwerken met flink wat geraspte kaas en basilicumblaadjes on the top. En dan gaat de schaal voor circa 20 minuten de oven in op 200 graden. Tip: laat de pasta al forno maar even wat afkoelen voordat je aanvalt! Smakelijk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *