Zelfgemaakte tortilla’s met geitenkaascrème, avocadomousse, zalm en mango
Joe. Gisteren getipt op een lekker gerechtje wat ik vandaag maar eens heb gemaakt. Ik moest vanmorgen toch boodschappen doen, dus dan gaat dat makkelijk hè. Wel een eigen twist aan gegeven met geitenkaas en tuinkers.
Ok. Ik heb vier kleine tortilla’s gemaakt. Hiervoor heb ik 75 gram bloem, 50 gram zelfrijzend bakmeel, een scheutje olijfolie, snufje zout en 75 ml lauw water gebruikt. Meng dat door elkaar en kneed het tot een bal. In vieren verdelen en rondje van rollen met de deegroller! Je bakt deze simpel zonder olie in een hete koekenpan! Ze worden lekker crunchy. Voor het baken heb ik de topping klaargemaakt. Allereerst een avocado gepureerd met een snufje paprikapoeder en limoensap. Daarna de geitenkaascrème: vier blokjes geitenkaas gepureerd met wat crème fraîche en een likje water. Beide heb ik in een spuitzak gedaan, zodat je de tortilla mooi kun opmaken. Daarna heb ik een rijpe mango geschild en in kleine blokjes gesneden. Tuinkers klaargezet en hetzelfde gedaan met korianderblaadjes. Als de tortilla’s zijn gebakken spuit je er wat geitenkaascrème op en topt het met gerookte zalm. Daartussen wat avocadomousse en dan de mango. Afmaken met koriander en tuinkers en een rode paprika boven raspen. Die laatste zorgt net even voor wat pit. Afmaken met wat vers limoensap et voila!