Runderstoof met wortelen, Belgisch bier en rozemarijn

Vandaag komt de temperatuur niet boven de 20 graden, dus écht tijd voor Winterse kost. Haha. Ik heb een lekkere runderstoof gemaakt met veel wortelen, Belgisch winterbier (had ik nog staan), rozemarijn, tijm, uien en wat knoflook.

Staccato receptos. Laat een flinke runderstooflap op kamertemperatuur komen. Snij in blokken, goed kruiden met peper en zout en dan bruin aanbakken. Dan een flinke lepel bloem erbij aan goed aanbakken. Uit de pan scheppen en dan drie grote uien en twee teentjes knoflook aanfruiten. Ongeveer 750 gram winterwortelen toevoegen en ook even mee aanbakken. Riblapstukjes erbij doen en afblussen met 1,5 glas Winterbier. Ik had nog wat dubbel staan. Let wel op dat dit bier op kamertemperatuur is, anders wordt het snel bitter. Dan een halve liter runderbouillon erbij en heel veel verse tijm en rozemarijn. Drie laurierblaadjes en vier kruidnagels. En dan minimaal twee uur laten stoven. Roer zo nu en dan zodat de bodem niet aanbakt. Tegen het einde een flinke lik appelstroop erbij, een goede scheut witte wijnazijn en worcestersaus. Afkruiden met peper en zout en proeven! Proeven en nog eens proeven. Finito! Heel erg lekker met aardappelpuree en groene doperwtjes.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *