Focaccia met rozemarijn en knoflook

Lekker en eenvoudig broodrecept. Gekregen van een oom en tante.

Meng een zakje gist met 300cl lauw water. Doe er 15 gram suiker bij en 6 eetlepels olijfolie. Goed door elkaar mengen. Meng daarna 500 gram bloem (tarwebloem of durumbloem) met 15 gram zout. Voeg het watermengsel beetje bij beetje bij de bloem en meng alles goed door elkaar. Goed kneden. Laat het deeg vervolgens 1 uur rijzen. Snipper twee tenen knoflook en een paar takjes (verse) rozemarijn. Meng dit onder het deeg en kneed dit weer goed. Pak een bakplaat, vet deze in met olijfolie en leg het deeg erop. Laat het deeg nog eens 1u rijzen. Daarna een half uur in de over afbakken op 180 graden celcius. Smakelijk eten!

(je kunt ze rustiek of mooi egaal kneden en afbakken)

Dit vind je misschien ook leuk...