Pittige tomatensaus (voor zo’n beetje bij alles)

Yes, pittige tomatensaus. Met tomaten. Grapje. Ik heb deze saus gemaakt voor bij wat enchilada’s en heb hem toen héél pittig gemaakt. Dat was lekker, maar hij kan natuurlijk ook milder. Saus voor bij gehaktballen, om lekker brood in te dippen, voor over de pasta, köfte of wat dan ook. De ingrediënten die je nodig hebt: kwart kopje olijfolie, kwart kopje bloem, een rode ui, een dikke teen knoflook, een blikje gepelde tomaten, 2 tl chilipoeder, 1 tl komijn, 1,5 tl oregano, beetje zout en peper. Je gebruikt de ingredienten ook in deze volgorde. Naja, bijna dan… Allereerst voeg je de olijfolie in een pannetje en ondertussen pureer je de ui en knoflook in een blender. Je voegt die pasta toe aan de olijfolie en laat dit op middelhoog vuur aanbakken. Dan de bloem erbij en even goed aanbakken. Pureer nu de gepelde tomaten in de blender en voeg die toe, samen met het chilipoeder, komijn, oregano, peper en zout. Laat goed inkoken, voeg een half kopje water toe en koop verder door. De saus is nu lekker dik en klaar om te gebruiken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *