Haasje met asperges, parelcouscous, asperges, gekaramelliseerde sinaasappel en sinaasappeldressing

Lekker fris gerecht! Een haasje met sinaasappel en asperges. Echt een lekkere combinatie. Ook prima te maken met een mooi stuk vis overigens.

Wat heb je nodig?

  • Een mooi stuk vlees of vis.
  • Een sinaasappel, goed geboend. Je gebruikt de zest, de partjes en het sap.
  • Asperges
  • 75 gram parelcouscous, een halve liter kippenbouillon en een klein lepeltje crème fraîche.
  • Cashewnootjes of andere noten die je lekker vindt.
  • Voor de dressing: het sap van de sinaasappel, 1 el witte wijnazijn, een klein beetje honing, 1 el olijfolie, peper en zout.
  • Balsamicoazijn of -creme.
  • Wat kleine blaadjes peterselie en basilicum.

Maken die hap!

  1. Allereerst schil je de asperges en breng je een pan water aan de kook.
  2. Boen de sinaasappel, rasp de zest er vanaf en bewaar die. Schil de sinaasappel, snij de partjes eruit (tussen de vliesjes) en pers het sap in een kommetje.
  3. Rooster een handjevol cashewnoten in een droge koekenpan en hak ze daarna fijn en zet even aan de kant.
  4. Verwarm de oven op 200 graden en grill de sinaasappelpartjes in circa een kwartiertje.
  5. Maak nu de dressing door het sinaasappelsap, de witte wijnazijn, olijfolie en peper en zout te mengen.
  6. Breng een halve liter kippenbouillon aan de kook, voeg de parelcouscous toe en kook gaar in ongeveer 10 minuten. Voeg daarna een lepeltje creme fraiche toe om de couscous lekker smeuiig te maken.
  7. Kook vervolgens de asperges af. 5 minuten koken, dan het vuur afzetten en verder laten garen tot je ze serveert.
  8. Pak nu je lekkere stukje vlees of vis, kruidt met peper en zout en bak het mooi in de koekenpan. Daarna bewaren onder een laagje aluminiumfolie. Je bent al bijna klaar!
  9. Het bord kan opgemaakt worden! Allereerst een goede laag parelcouscous, waar je de asperges bovenop leg. Trancheer het vlees of vis en leg dat mooi op het bord. Afmaken met de sinaasappeldressing, hier en daar een paar druppels balsamicodressing, de gehakte cashewnoten, de sinaasappelzest en werk het geheel af met de verse peterselie en basilicum. Een lekker fris gerechtje!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *