Tabouleh met verse kruiden en granaatappelpitjes

Tabouleh. Dat heeft iedereen toch al wel eens gemaakt of niet? Het is een lekker bijgerecht uit de Arabische keuken. Traditioneel gemaakt van bulgur en dan afgemaakt met heel veel groene kruiden. In deze versie zitten ook granaatappelpitjes. Die zorgen voor een lekker zoete toon maar zijn ook krokant op de een of andere manier. Neem allereerst 100 gram bulgur en doe dit in een kom. Dook wat water en schenk dit vervolgens bij de bulgur totdat die flink onder staat. Dan een bord erop en 10 minuten laten staan. Intussen was je een grote hand munt en peterselie. Ik had nog wat knapperige kropsla liggen en die heb ik er ook bij gedaan. Je neemt wat je lekker vindt trouwens, je kunt ook prima verse koriander toevoegen. Hak alle kruiden (en de sla) flink fijn en zet even apart. Nu neem je de granaatappel. Snij die doormidden, neem een groot mes (of wat ander zwaars), een bord en vervolgens klop je pitjes eruit door met het mes op de achterkant van de appel te slaan. De pitjes vallen nu door je vingers op het bord. Haal eventueel witte lijsten eruit, zodat je alleen de bolletjes over hebt. Ok. Na 10-12 minuten is de bulgur gaar. Neem een zeef, giet af en laat nog even uitlekken. Dan is het simpel! Je mengt simpelweg alles onder elkaar. Voeg nog het sap van een halve citroen toe en flink wat goede olijfolie om het geheel smeuïg te maken. Klaar is Kees.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *