Veggie stoofpotje met aardappelpuree

Het recept van toen Cor bij ons was. Ik denk misschien wel 25 jaar geleden. Mam maakte het altijd met gekruide gehaktballetjes.  Ik maak het soms zonder gehaktballetjes. Het is een heel lekker, hartig en eenvoudig recept. De naam van het recept: echt geen idee. Het is een potje van prei, wortelen en witte bonen. Allereerst snipper je een dikke ui die je aanfruit in een flinke ketel. Dan boen je de wortelen schoon, snijdt die in rondjes en voegt die toe om aan te bakken. Vervolgens neem je één prei en die maak je schoon en snij je ook.  Voeg deze ook toe en laat lekker bakken. Peper, zout en een theelepeltje cayennepeper erbij. Het gerecht moet ietsjes heet zijn. Vervolgens neem je een pot witte bonen, die je goed afspoelt in een vergiet onder de lopende kraan. Voeg de witte bonen toe aan het stoofpotje en bak ze goed mee. Voeg vervolgens een klein glaasje water toe en laat het geheel goed stoven. Vervolgens een kneepje tomatenpuree erbij en peterselie. Gemakkelijk en snel. Lekker met aardappelpuree, maar ook lekker met friet!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *