Broccolistampotje met komijn, pesto en grana padano
Een stamppot, maar eentje die ik nog niet eerder heb gemaakt. En verrassend lekker smaakte! Je hebt nodig: een broccoli, vier dikke aardappels, scheutje melk, klontje roomboter, pesto (zelfgemaakt met olijfolie, basilicum, grana padano (of parmezaan), half teentje knoflook en pijnboompitten), geraspte grana padano, een theelepel komijn, peper en eventueel zout. Schil allereerst de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Ondertussen maak je de broccoli schoon en smoort deze op half vuur in een ketel. Maak de pesto door de ingrediënten in de blender te hakken en mixen. En nu: aardappels afgieten, stampen, kruiden met de komijn en afmaken met een scheutje melk en roomboter. Schep de puree door de broccoli (of andersom haha) en meng de pesto erdoor en de geraspte kaas. Lekker met een kip cordon bleu.