Banana cheesecake!

Banana Banana! Lekkere cheesecake met banaan. Erg lekker, maar dat is wel te begrijpen met wat er allemaal in zit!

Ingrediënten:

  • Bodem: 100 gram digestive koekjes, 100 gram stroopwafels, circa 60 gram roomboter.
  • Vulling: 400 gram naturel roomkaas, 40 gram poedersuiker, 1 tl vanille extract, 2 geprakte bananen, 200 ml room, 1 zakje klopfix
  • Karamel: 75 gram basterdsuiker, 50 gram roomboter, 50-75 ml room.
  • En dan nog twee bananen in plakjes en wat kruimels stroopwafel voor de topping.

Maken!

  1. Bekleed allereerst de springvorm met bakpapier.
  2. Smelt de boter, verkruimel de koekjes en roer de boter er doorheen en maak hier de bodem van.
  3. Meng in een grote kom de roomkaas, poedersuiker, vanille en eventueel geprakte bananen tot een romig en klontvrij beslag. Voeg de slagroom toe en de klop-fix en klop het beslag tot het lijkt op geklopte slagroom.
  4. Snij twee bananen in kleine plakjes en leg die mooi op de bodem. Schep het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
  5. Zet de cheesecake een nacht in de koelkast. Hij moet goed opstijven.
  6. Snij de boter in klontjes, smelt deze in de koekenpan samen met de suiker. Zorg dat de suiker goed opgelost is en dat de substantie niet korrelig is. Stort de karamel als deze nog heet is op een bakpapiertje. Laat afkoelen en snij in grote stukken.
  7. En dan de dag erna: versier de bovenkant van de cheesecake met de karamel en nog wat verkruimelde stroopwafels.​

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *