Asperges met gerookte zalm en Italiaanse salade

Lekker, fris gerechtje. Lekkere verse asperges met gerookte zalm en een salade met tuinkers, zoete tomaatjes, Grana Padano en kruidendressing.

Wat heb je nodig? Asperges, 100 gram gerookte zalm, tuinkers, basilicum, een paar zoete tomaatjes, Grana Padano, olijfolie, een scheutje witte wijnazijn, een klein uitje, Italiaanse kruiden, peper, zout, beetje suiker en limoensap.

Maken! Schil de asperges en kook ze beetgaar. Snipper ondertussen de gerookte zalm. En maak de salade. Allereerst de dressing. Je neemt hiervoor 2 eetlepels olijfolie en het sap van een citroen of limoen (eerst een halve en dan even proeven). Kruid met Italiaanse kruiden en voeg een ontzettend fijngesneden uitje (klein) toe. Voeg vervolgens een klein beetje suiker en een scheutje witte wijnazijn toe. Rasp vervolgens wat Grana Padano bij de dressing en proef! Nu kun je afkruiden met peper en zout. Neem wat verse tuinkers (ik heb die in de tuin staan), snipper er wat basilicum doorheen en maak de salade aan met kleine tomaatjes en de dressing. Opmaken is easy. Allereerst de asperges op het bord, waar je vervolgens de zalm overheen drapeert. Besprenkel beide met wat dressing en voeg vervolgens de salade toe. Maak af met flink wat geschaafde Grana Padano! Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *