Hartige taart met champignons, mascarpone en verse tijm

Joe. Lekker gewandeld deze morgen en daarna dit lekkere, hartige taartje gemaakt. Best een makkelijk recept en de oven doet veel werk voor je. Als die tenminste werkt… tijd dat de monteur langskomt.

Wat je nodig hebt: ongeveer 500 gram champignons, een rode ui, twee teentjes knoflook, een eetlepel mosterdzaad (hoeft niet), verse tijm, een half bakje mascarpone, peper, zout en een klein beetje geraspte kaas. En natuurlijk bladerdeeg of – zoals ik – hartige taart deeg (6 stuks).

Bereiding: als eerst maak je de bodem. Snij een cartouche (cirkel) van ovenpapier. Beleg daarop het deeg en doe dit in een bakvorm. Snij de randen er mooi vanaf en prik gaatjes in de bodem. Dan de oven in voor 10 minuten op 200 graden celcius. Intussen maak je de champignons schoon en die snij je door de helft. Snipper een rood uitje en fruit dit aan in een pan met het mosterdzaad. Dan de knoflook erbij en daarna de champignons. Belangrijk is dat ze helemaal droog bakken – met  vocht krijg je namelijk een zompige bodem en da-is-nie-zo-lekker. Kruidt af met peper, zout en verse tijm. En eventueel wat rozemarijn – wat je lekker vindt. Haal de taart uit de oven en besmeer de bodem in met flink wat mascarpone. Best een lastig klusje, maar heb geduld. Daarna gaat de vulling erin en je maakt het af met een klein beetje geraspte kaas. Dan nog een dik kwartier de oven in op 180 graden en hoppa: eten maar!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *