Spaanse gehaktballen met paprika, tomaat en aubergine

Yes. Wat doe je met 250 gram lekker gehakt? Opeten natuurlijk. En gebruiken in een nieuw receptje, wat er misschien wel hetzelfde uitziet als wat ik eerder heb gemaakt, maar qua smaak totaal niet. Deze kleine schotel smaakt namelijk lekker pittig en naar gerookte paprika. Laat die er nu ook net in zitten, haha.

Allereerst draai je de gehaktballen. Ik heb ze niet al te klein gemaakt. Breng het gehakt eerst op smaak met peper, zout en een theelepel gerookt paprikapoeder. Draaien maar! Snij nu twee teentjes knoflook fijn en smoor deze in een koekenpan met olijfolie en 1tl gerookte paprikapoeder en 1tl gewoon paprikapoeder. Kijk dat de knoflook niet verbrandt.. even opletten. Voeg de gehaktballen erbij en bak in ongeveer 5 minuten aan. Schep de ballen uit de pan en voeg een gesneden rode paprika toe en een in blokjes gesneden aubergine. Laat goed aanfruiten en aanbakken! Dan voeg je een theelepel tomatenpuree toe en bakt die even goed mee, alvorens je een blik gepelde tomaten toevoegt. Gehaktballen er weer bij en 5 minuten laten pruttelen. Schep alles in een mooie ovenschaal en dan gaat de handel nog eens een half uur de oven in! Als het uit de oven komt kun je het nog afkruiden met wat peterselie. Laat het wel eventjes afkoelen als je het uit de oven haalt, want je verbrandt je mond! Ik heb er gebakken aardappeltjes bij gemaakt – super simpel. Was een paar mooie aardappels, snij ze in partjes, in schaaltje doen, kruiden erbij, wat olijfolie en dan 45 minuten in een oven op 200 graden. Heerlijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *