Salade met gerookte forel, appel en mieriekswortel

​Lekker en eenvoudig voorgerecht. Half ergens gelezen en er een eigen draai aan gegeven. 

Ingredienten:
  • Gerookte forel (kant en klaar)
  • 1 appel
  • Rode ui
  • Sla, bijvoorbeeld kropsla of
  • 1 citroen of limoen (rasp en sap)
  • Mierikswortelpasta (potje van Kuhne)
  • Potje creme fraiche
  • Witte wijn azijn
  • Peper en zout
  • Eventueel wat verse dille
Bereiding:
Rasp de schil van de citroen en snij deze fijn. Maak vervolgens de dressing met een lepeltje mierikswortelpasta, creme fraîche, citroensap en scheutje witte wijn azijn (rode wijn azijn mag ook). Voeg er eventueel wat verse dille aan toe, kruid af met peper en zout. Proef de dressing! Maak de sla schoon en snij deze in makkelijk eetbare stukken. Snij de appel (schil mag eraan blijven) en snij deze in kleine blokjes. Snij de rode ui in dunne, halve ringen. Meng alles in een grote kom: de sla, appel, rode ui en maak aan met de dressing. Scheur de forel in stukken en meng deze onder de salade. Je kunt de salade zo eten of serveren met wat stukken forel bovenop en een lekkere lik dressing. Smakelijk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *