Their name liveth for evermore

Jonkerbos, Nijmegen. De begraafplaats herbergt 1629 graven van militairen van het Britse Gemenebest en dertien van andere nationaliteiten die tussen 3 september 1939 en 5 mei 1945 op Nederlands grondgebied zijn gesneuveld. Bij elk graf is een identieke zerk van witte natuursteen geplaatst met in reliëf een embleem en een kruis. Voor de graven staat het ‘Cross of Sacrifice’, vervaardigd uit Portland-natuursteen. Op de plaats de begraafplaats is aangelegd, bereidde het 504de Para Infanterie Regiment van het Amerikaanse leger zich voor op de Waal-oversteek van 20 september 1944.

Their name liveth for evermore” is a phrase from the King James Version of the Bible, forming the second half of a line in Ecclesiasticus, chapter 44, verse 14, widely inscribed on war memorials since the First World War. In full, verse 14 reads “Their bodies are buried in peace; but their name liveth for evermore”.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *