Zalm met komkommersalade, geitenkaaspuree en romescosaus ​

Dit is een zomers fris maar toch stevig gerecht. Gezien bij Dagelijkse Kost… De gebakken zalm combineert perfect met Catalaanse romescosaus op basis van geroosterde paprika’s, chilipeper en tomaten. Jeroen geeft er frisse ‘gepickelde’ groenten bij en een hartige geitenkaaspuree.

Het makkelijkste is om met de romescosaus te beginnen. Voor twee personen gebruik je ca. 2 normale tomaten of 3 wat kleinere. Pas wel rijpe tomaten. Snij ze in partjes, doe er gesneden paprika bij (tenminste een halve), een halve rode peper, een teentje knoflook (gesnipperd), een uitje of sjalotje (gesnipperd), olijfolie, tijm, rozemarijn en zout. Daarna een 40 minuten laten grillen in een oven op ca. 220 graden. Hierkan pureer je groentes tot een saus. Je kunt hem eventueel zeven.

En dan nu de komkommersalade. Neem een halve komkommer, verwijder de zaadlijst en snij hem in lange julienne. Neem een kleine rode ui en snij deze in dunne halve maantjes. Pak een flinke scheut witte wijnazijn, een beetje water en wat poedersuiker en meng dit. Doe vervolgens de komkommer en rode ui erbij en laat lekker marineren in de koelkast.

De geitenkaaspuree is zo klaar. Pak aardappelen en kook ze af. Giet af en breng op smaak met peper en zout. Pureer ze, melk erbij en daarna geitenkaas. Totdat je de puree lekker om smaakt vindt. Klaar.

Tenslotte neem je een vers stukje zalm en bakt dit lekker aan in wat olie. Het opmaken van het bord: onderop een laagje geitenkaaspuree, daar bovenop de zalm, helemaal bovenop wat lekkere komkommersalade en rondom de romescosaus. Smakelijk eten!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *