Risotto met venkel, geitenkaas en pijnboompitten

De afgelopen dagen zijn niet fijn. Mijn lieve neef is weggegaan na een ongeval met zijn motor. Zo onwerkelijk. Ik heb nog een berichtje van hem open staan wanneer ik langskom om naar de mooie tuin te kijken… bah. Vandaag was een moeilijke dag. Toch vond ik dat ik wat moest koken. Ik had nog een venkelknol liggen en bedacht me ergens tegen het einde van de middag wat ik zou maken. Een pasta met venkel of misschien wel venkelsoep. Het is uiteindelijk een lekkere risotto geworden en die heb ik opgegeten met een ander lief iemand. Het was alsnog een fijne avond met andere gedachtes.

Ingrediënten – voor 2 personen:

 • een venkelknol
 • een liter groentebouillon
 • een dikke ui en twee teentjes knoflook
 • een stuk of 6 lekkere kleine tomaatjes
 • zes schijfjes witte geitenkaas
 • een kwart stuk Parmezaanse kaas
 • een handje pijnboompitten
 • een glas witte wijn
 • 50ml slagroom
 • een eetlepel dille (gedroogd of vers) en zwarte peper

Maken:

 1. Als eerste snipper je de ui en knoflook. Zet die aan in wat boter in een grote pan.
 2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de tomaatjes, doe ze in een schaaltje, wat olijfolie en peper en zout erbij en dan de oven in voor een half uur.
 3. Was de venkel en snij deze in kleine blokjes. Doe deze in de pan erbij en smoor aan gedurende ongeveer 5 minuten. Hou het groen en de groene toppen apart. Was die en snij de groene topjes in dunne ringetjes.
 4. Voeg 200 gram risottorijst toe en bak deze even goed mee. Maak intussen de groentenbouillon en zet deze apart. Daarna doe je de wijn erbij, goed roeren en laten inkoken.
 5. Daarna gaat de bouillon er beetje bij beetje bij. Na een kwartier even checken of de rijst al gaar is – zo niet dan gewoon verder gaan met het toevoegen van de bouillon.
 6. Verwarm een droge koekenpan en rooster de pijnboompitten goudbruin. Zet ook even apart. Neem nu de parmezaan en rasp die fijn. Zet ook even apart.
 7. Neem de slagroom en klop deze lobbig in een beker en kom. Ook deze staat nu klaar om gebruikt te worden.
 8. Leg nu de geitenkaas op een bordje en doe deze nog vijf minuten in de oven bij de tomaatjes. Zo wordt de kaas lekker zacht.
 9. Als de risotto gaat is kun je gaan afwerken. Voeg een klontje roomboter toe en vervolgens de slagroom. Goed roeren – nu heb je een super smeuïge risotto.
 10. je bent klaar om te gaan eten. Doe de risotto op een bord en leg hier de geitenkaas en tomaatjes op. Mijn tomaatjes hadden wat vocht losgelaten en dat heb ik er nog overheen gedaan. Afwerken met de groene puntjes van de venkel en de pijnboompitten en klaar voor vertrek! Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *