Pasta al forno

Gejat van Jamie Oliver, die het zeker ook van iemand anders heeft gejat. Een lekkere vegetarische pasta uit de oven. Maar eerst begin je zonder oven.

Zet een pan water op, gooi en genoeg zout in en kook de pasta af. Pak wat je lekker vindt – ik heb schelpen gepakt. Neem daarna een koekenpan, doe er olijfolie in en fruit een heel dikke ui aan die je heel fijngesnipperd hebt. De ui mag niet verkleuren. Hak daarna twee teentjes knoflook heel fijn en voeg die toe. Daarna hetzelfde met een rood pepertje. Aan jou of je de zaadjes erin laat of niet. Bak dit alles aan en doe er dan een klein blikje tomatenpuree bij en bak deze ook mee. Was nu twee dikke, rijpe tomaten en snij die fijn en voeg ook toe. Bak (wat een gebak…) goed aan en doe er wat oregano bij. Daarna een flinke scheut water, zodat je een mooie saus hebt. Afkruiden met peper en zout en een scheutje rode wijnazijn. Ik doe er ook altijd flink wat verse basilicum doorheen.

Giet de pasta af en meng de helft van de saus erdoor. Doe vervolgens de pasta in een mooie schaal en bestrooi met kaas. Vervolgens de  rest van de saus erover en leg er plakken mozzarella overheen. En weer wat kaas. Ondertussen heb je de oven voorverwarmd op 210-220 graden en daarna bak je de pasta af in ongeveer een kwartier, totdat de mozzarella lekker is gesmolten en de bovenkant een beetje knapperig is. Nu is de pasta echt ‘al forno’ geworden. Eens een andere bereiding van pasta en zeer zeker de moeite waard!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *