Raften op de Sarapiqui in Costa Rica en de Pastaza in Ecuador

Rafting. Ik zou niet eens weten of je het in Nederland kunt doen? In de Ardennen in elk geval, maar dat lijkt me niks. Naja, niet veel in elk geval. In het buitenland kun je het overigens wel goed doen. Het is een zekere aanrader, ik hou er van. Vorig jaar in Ecuador en dit jaar in Costa Rica. Die van Ecuador was veel heftiger – snakken naar lucht als je eigenlijk te lang in een golf zit. Maar Costa Rica was weer op een andere manier leuk door continu over boord te gaan.

 Río Sarapiquí – Costa Rica – 7 juni 2018 – 25°

Vandaag van Cahuita via Limón naar La Fortuna gereden. Het was een aardige reis van ongeveer 5 uur. Echt niet te vergelijken met de afstanden die ik ‘normaal’ gewend ben. Onderweg zijn we gaan raften, terwijl de gids wel 10x heeft gezegd dat het echt niet standaard in het programma zit en het ook op eigen risico is. Naja, het was categorie 2 en 3. Beetje vlakjes, maar toch heel leuk om te doen! Onderweg lekker vers fruit gegeten en van allerhande dieren gespot. En na de ‘pauze’ heb ik denk ik meer in het water gelegen dan op de boot. Met een tubing einde zonder tube en een gratis rugmassage van de stenen die ik onderweg tegen kwam, haha!

 Rio Pastaza – Ecuador – 22 juli 2017 – 18°

Echt een coole en geweldige dag vandaag! Om 9u spot-on in een busje gesprongen om te gaan raften hier in Baños de Agua Santa. Op de zogenaamde Pastaza rivier wel te verstaan, een grote aftakking van de Amazone. Nog nooit eerder gedaan en ik wil het na deze ervaring zeker nog eens doen. Samen met vier Engelsen en een Amerikaan onder de naam ‘4 chicken and 2 fish’, afgeleid van de lunch die we voor erna hadden besteld, door de kolkende rivier geknald. Was echt geweldig, was voldaan maar gaar erna. En zoals jullie wel weten kan ik weinig dingen maar half doen, dus ik ben er vol voor gegaan. Met als afsluiter een lekkere kop kippensoep en vis met (hoe kan het ook anders) rijst. En met het bedrijfje Geotours op aanraden van een Nederlands stel dat ik heb gesproken in Cotapaxi. Super geregeld, veilig en een mannetje in kajak die foto’s en video’s heeft gemaakt. Toppie joppie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *