Retro gaming in downtown Riobamba!

Hieronder een tweetal artikelen uit mijn blog dat ik heb bijgehouden tijdens mijn reis naar Zuid-Amerika in de zomer van 2017. Aangekomen in mijn uppie in Ecuador heb ik van Noord tot Zuid het land bereisd. Het was een trip om nooit meer te vergeten. En ik zal het ook nooit meer vergeten! Zo heb ik ook het absolute middelpunt van Ecuador bezocht: de oude stad Riobamba. Riobamba is de hoofdstad van de provincie Chimborazo en licht in een vallei die is omgeven door een aantal grote bergen en besneeuwde bergtoppen. De Volcan Chimborazo is er bekend om te beklimmen, maar dat heb ik niet gedaan. Ik was een beetje ‘vulkaan-moe’. Kan dat? Riobamba is gelegen in de hooglanden van de Andes en is lokaal bekend als ‘de Sultan van de Andes’.  De stad is een belangrijk centrum voor de regionale transport.

Bustrip naar Riobamba

Ecuador, 17 juli 2017

Jip, reizen met het openbaar vervoer. Tot nu toe super gegaan. Mijn reisje naar Riobamba was wat minder. Eerst van good-old Pelilea naar Ambato gereisd. Je kunt op elke hoek van de weg gaan staan om op een bus te springen. De vraag is alleen of het de goede is en waar je uiteindelijk moet uitstappen. Goed gegokt, maar te laat eruit. In Ambato is er niet één busstation, nee elke ‘kant op’ heeft opstapplaatsen. En die liggen mijlenver uit elkaar. Achja, goed voor de conditie. Na drie overvolle bussen te hebben laten gaan, toch eindelijk op een ‘goede’ gesprongen. Welgeteld 1,50 dollar kost een ritje naar Riobamba. En dan zullen ze me als gringo ook nog wel afzetten! Met free wifi aan boord, werkte alleen niet. Maar was wel gratis. En de Ecuadoriaan naast me was nogal een brede, dus heb zo nu en dan armpje met hem geworsteld. Hij keek niet blij. Ik wel. In Riobamba heb ik snel mijn gisteren geboekte hotel gevonden. Wilde even wat luxe, zit nu in een werkelijk prachtig koloniaal gebouw uit 1881 voor 20,- per nacht. Vriendelijk personeel en een eigenaar die denk ik even oud is als mij. Ik hoop dat ik goed slaap, aan de kamer en het bed zal het niet liggen. Vandaag op tijd onder de veren, gisteren was laat… heb er nog maar een nachtje bij geregeld, heb ik morgen de hele dag hier voordat ik overmorgen op de bus (heb er nu al zin in…) naar Cuenca spring. Buenas noches.

Retro gaming

Ecuador, 18 juli 2017 – later op de dag

Leuke man, de eigenaar van het mooie hotel waar ik zit is een jonge gast. Afgestudeerd met een master marketing, gewerkt in Barcelona bij Unilever en toen maar een hotel begonnen. Heeft een emulator geïnstalleerd op de tv in de lobby en heb wat klassieke spellen gespeeld met hem onder het genot van een paar biertjes. Super Mario 64, Mortal Kombat 4 (zelf kapot gespeeld op de pc thuis) en Fifa99. Besturing is bijna niet veranderd! Met Ajax gewonnen van Manchester United. Nu konden ze wel winnen… en helaas een belangrijke oefenpot met het Nederlands elftal verloren van Italië met strafschoppen. Kluivert heeft nog wel gescoord..

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *