Bolero Militaire – Pey in Muziek

Pap zat bij de fanfare en veel familieleden zijn ook lid (geweest) van de fanfare uit Pey. Zelf ben ik ook lid geworden toen ik nog een klein jongetje was. Mijn zus heeft me ooit de eerste tonen op de bugel leren spelen en daarna ging ik op les. Tegenwoordig speel ik niet meer actief bij de fanfare. Wel hou ik nog steeds van fanfaremuziek – net als van veel andere muziek. Zo ook deze opname van Bolero Militaire die de fanfare in 1984 heeft opgenomen samen met Brassband St. Rochus uit Pey. Deze brassband bestaat helaas niet meer en is een paar jaar geleden opgeheven. Het nummer is mooi met een prachtige solo van bugel en trompet die naklankt. De bugel wordt gespeeld door – hoe kan het ook anders – Piet Aben. Sinds dat we Repke Tepke hebben opgericht spelen Sven en ik al zo vaak deze solo. Op de Bosstraat tijdens de optocht van Echt. Geweldig. Zo leuk zelfs dat Sven de eerste jaren altijd traditioneel naar boven ging bij de mensen om vanaf het balkon te spelen. Echt leuke herinneringen na. O ja, ik vind het leukste om de tweede keer te spelen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *