Gegrilde kabeljauw met groentes en polenta

Een heel gemakkelijk en vers gerecht! Deze lekkere flaky kabeljauw (lekker glazig) met een ratatouille van groentes (die ik nog had) en een smeuïge polenta met parmezaanse kaas. Snel gemaakt en gewoon lekker!

Je hebt nodig: groentes die je nog hebt (ik heb drie wortelen, twee stengels bleekselderij, een rode ui, twee teentjes knoflook en vier kleine tomaten gebruikt – oh ja en wat groene asperges), een stuk kabeljauw (eentje per persoon) en polenta, melk, water en een flinke hand geraspte kaas zoals Parmezaan of Grana Padano.

Maken! Als eerste de ratatouille. Snij alle groentes in kleine blokjes. Zet een pan op het vuur, wat olijfolie erin en bak dan de harde groentes als eerste. Bij mij zijn dat de ui, knoflook, wortelen, bleekselderij en asperges. Laat goed smoren en voeg daarna de tomaatjes toe. Je krijgt nu een lekkere binding. Goed afkruiden met oregano, peper en zout. Dan de polenta – die je al maakt als de ratatouille op staat. Neem 100 gram polenta. Als eerste doe je een flinke scheut melk in een pan en daar doe je wat water bij. Ik schat in zo’n 250 ml voor de 100 gram polenta. Breng tegen de kook aan en dan gaat de polenta erbij. Goed roeren! Tot je helemaal moe bent, haha. Als de polenta te vast is voeg je nog wat melk of water toe. Afkruiden met peper en zout en dan de kaas erbij! En dan de kabeljauw. Kruidt die vooraf met peper en zout en grill deze dan in een grill- of koekenpan zo’n 2 minuten per kant! En dan ben je al klaar. Opdienen en lekker eten!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *