Chocoladetaart zonder ei!

Je leest het goed: een chocoladetaart zonder ei. Want daar kan ik niet tegen. Het is bijna niet te geloven, maar zonder ei krijg je dus nog een super smeuige taart die echt vol van smaak is.

Ingrediënten voor de taart:

  • 200 g bloem
  • 16 g bakpoeder (1 zakje)
  • 75 g cacao
  • mespuntje zout
  • 200 ml water
  • 175 ml melk
  • 150 g donkerbruine basterdsuiker
  • 150 g kristalsuiker
  • 16 g vanillesuiker (2 zakjes)
  • 120 ml zonnebloemolie

Ingredienten voor de topping:

  • 100 g pure chocolade
  • 50 g ongeklopte slagroom
  • 40 g crème fraîche
  • 1 el poedersuiker

De bereiding:

  1. Meng de bloem, bakpoeder, cacao en zout samen in een diepe kom. En zet deze even aan de kant.
  2. Voeg de water, melk, donkerbruine basterdsuiker, suiker en vanillesuiker in een aparte kom en meng tot een geheel. Voeg de zonnebloemolie toe en meng samen tot een geheel. Voeg de droge ingrediënten toe, mix tot een glad geheel. Vet de bakpapier beklede bakvorm in en giet het beslag erin.
  3. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 175 ℃ voor zo’n  35 tot  40 minuten.
  4. Haal hem daarna uit de oven en laat de taart afkoelen.
  5. Nu maak je de topping. Breng de slagroom in een steelpan tot tegen de kook aan. Haal van het vuur en voeg de pure chocolade toe. Laat het voor een minuut staan. Meng tot een gladde massa. Voeg de crème fraîche en poedersuiker toe en meng alles weer tot een geheel.
  6. Voeg de chocolade op de taart en smeer deze gelijkmatig uit.
  7. Klaar! Lekker met rood fruit. Of een dot slagroom waarin je wat jam hebt meegeklopt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *