Me­di­ter­ra­ne groen­te­ter­ri­ne met krui­den

Gewoon eens geprobeerd. Het was niet spectaculair lekker, maar gewoon lekker.

Wadde-ge-nodig-hebbe-ge: 8 blaadjes gelatine, 1dl lekkere olijfolie, 3 tenen knoflook, 1 blikje tomatenblokjes, Italiaanse kruiden, 2dl medium dry sherry, 1 middelgrote courgette en 1 middelgrote aubergine.

Hoe-ge-ditte-ge-maakte-ge: Allereerst laat je de gelatine 5 minuten weken in koud water. Verhit in een pan wat olie en pers de knoflook daarin en fruit zachtjes aan. Voeg vervolgens de tomatenstukjes, Italiaanse kruiden en de sherry toe en laat dit zachtjes sudderen. Breng op smaak met zout en peper. Knijp vervolgens de gelatine uit en los al roerend op in de tomatensaus. En nu… snij de courgette in fijne repen, bestrijk deze met wat olie en grill deze in een gloeiend hete grillpan. Doe hetzelfde met de aubergine. Snel zijn, want die verkleurt! Zet alles aan de kant en pak vervolgens een mooie vorm, waarin je de terrine gaat maken. Bekleedt de vorm met vershoudfolie. Beetje tomatensaus erin, daarna wat aubergine, saus, courgette, saus enzovoorts. Dek vervolgens de terrine af met folie en zet deze tenminste 3 uur in de koelkast om op te stijven. Hierna kun je de terrine ‘storten’. Lekker met een stukje gegrild brood, verse basilicum en balsamico-azijn.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *