Bienvenido en Trinidad de Cuba!

Bienvenido en Trinidad de Cuba! Trinidad ligt in Midden-Cuba en staat sinds 1988 op de werelderfgoedlijst van Unesco. En dat is wel te begrijpen met de kleurrijke huisjes en het bruisende straatleven! Trinidad werd in 1514 gesticht door Diego Velazquez de Cuellar – wie kent hemt niet? Trinidad ligt iets ten noorden van de baai van Ancon en heeft de sfeer en authenticiteit van de 16e eeuw bewaard. Je kunt er heerlijk vertoeven in een casa particulares, al moet je het daarmee wel getroffen hebben. Het centrum is fraai en hier ligt de kerk van Sint Franciscus. Het centrale plein heet Plaza Mayor – het “hoofdplein’ – en het is er heerlijk zitten. Vooral de originele, gekleurde huisjes met typische smeedwerken zijn mooi.


 Wat kun je er doen? Wandelen en sfeer inademen! Lekker op stap gaan bij de bekende Casa de Musica, een ‘buiten-muziek-plaats’ waar je van live muziek kunt genieten en lekker kunt dansen. Ik ben zelf op een plein geweest met van allerhande trappetjes, waar het erg gezellig was. Ook kun je een bezoek brengen en heerlijk relaxen aan het nabijgelegen Playa Ancón! Geweldig warm en azuurblauw water schittert je hier tegemoet! En ook de wandeling naar de waterval Vegas Grande. Je kunt hier van een rots afspringen en dat gevoel is heerlijk. Even afkoelen in het frisse water en de grot inzwemmen waar je even van de wereld af bent. Geweldig. Ook hier in Trinidad ontkom je niet aan een lekkere Cubra Libre of Mojito. Dus sla die vooral niet over als je naar de salsamuziek luistert en misschien zelf wel wat danspasjes probeert.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *