Cliffs of Moher in Ierland

De beroemde Cliffs of Moher

In 2013 heb ik samen met El en haar pap en mam een rondreis gemaakt in de Republiek Ierland en Noord-Ierland. Tijdens één van de eerste dagen zijn we bij de Cliffs of Moher geweest. Het is weliswaar een grote, commerciele attractie, maar aan de andere kant ook indrukwekkend. Gelukkig kun je staan en gaan waar je wil en we hebben dan ook flink gewandeld langs de hoge kliffen aan de Atlantische Oceaan.

De Cliffs of Moher liggen in het graafschap Clare aan de Ierse westkust en behoren tot de hoogste klipkusten van Europa. De klippen bestaan uit kalksteen en strekken zich uit over een lengte van zo’n acht kilometer. Ze rijzen wel 120 meter op uit de Atlantische Oceaan en het hoogste punt ligt op 214 meter. De klippen zijn een natuurlijk monument van Ierland.

Dit vind je misschien ook leuk...