Agua Azul watervallen in Mexico

Agua Azul in Mexico

Tijdens onze rondreis door Mexico en Guatemala in 2012 hebben we een bezoek gebracht aan de watervallen van Agua Azul. Het was absoluut één van de hoogtepunten van de reis. De sfeer bij de watervallen is uniek; aan de ene kant de schoonheid van de natuur en aan de andere kant de typisch Mexicaanse sfeer met kraampjes en barretjes.

Agua Azul (in het Spaans ‘watervallen van blauw water’) zijn een aaneenschakeling van kleine watervallen die in totaal een aantal kilometers bestrijken. De hoogste watervallen zijn ongeveer 6 meter hoog en zijn bekend om de zeer helder blauw gekleurde water. Via een klein weggetje is het mogelijk om hoog te klimmen langs de watervallen en op elk wenselijk punt het natuurschoon te aanschouwen. Agua Azul ligt in de deelstaat Chiapas ongeveer 70 kilometer van de bekende (Maya) plaats Palenque.

Dit vind je misschien ook leuk...