Ananastaart met ganache van witte chocolade (van Dagelijkse Kost)
Een verrukkelijke ananastaart met al het lekkers dat er op de wereld te krijgen is. Naja, veel dan. Denk overigens niet aan de calorieën.
Ingrediënten:
- De taartbodem: 1 vel kruimeldeeg, 80 g witte chocolade een beetje bloem
- De ganache: 230 g room, 100 g kokoslikeur (bv. Malibu) of kokosmelk, 400 g witte chocolade, 65 g boter
- De taart afwerken: rijpe ananas, 200 g volle room, 20 g bloemsuiker een restje witte chocolade
Bereiding:
- Oven verwarmen op 175 graden.
- Boter op kamertemperatuur laten komen, bakvorm invetten en inpoederen met wat bloem.
- Kruimeldeeg maken en in de vorm leggen.
- Bakpapier cirkel maken en taartbodem blind afbakken, 30-35 minuten op 175 graden.
- Room en kokoslikeur kort aan de kook brengen, 1,5 stuk witte chocola in stukjes breken en heet mengsel toevoegen. Malse boter toevoegen en met staafmixer mixen.
- Stuk witte chocola (niet alles) au bain-marie laten smelten en afgebakken bodem hiermee insmeren. In koelkast laten uitharden.
- Ganache in taartbodem gieten en in koelkast laten opstijven (paar uur).
- Room opkloppen met beetje suiker. Taart mee insmeren, ananas schillen en kleine blokjes op de taart leggen.
- Afwerken met laatste stukje geraspte witte chocola.