Salade van parelcouscous, spinazie, feta en harissa

Hier thuis is de koude of lauwe salade met parelcouscous, broccoli en erwtjes favoriet. Lea maakt die altijd verrukkelijk, maar vandaag is het tijd voor een nieuwe. Eentje met de hulp van de Appie – en eentje die net zo lekker is. Met een goede pittige touch. Ik zou zeggen: proberen!
Wat heb je nodig? 150 gram parelcouscous, een flink hand doperwten, 100 gram spinazie, een pak feta, een hand munt en voor de dressing 2el olijfolie, 2tl harissa, sap van een halve limoen, 1tl komijn en peper en zout. Oh en wat verse granaatappelpitjes niet te vergeten.
Maken! Lekker bij een kipköfte, kipspies of bij de bbq. Als eerste spoel je de parelcouscous af en kookt die gaar volgens verpakking. Intussen maak je de dressing door alle ingrediënten bij elkaar te doen – komijn, olijfolie, limoensap en de harissa. Breng op smaak met peper en zout. Brokkel intussen de feta en blancheer de erwten. Als de parelcouscous klaar is, spoel je deze koud (of je laat hem afkoelen) en daarna gaat de dressing er doorheen. Vervolgens de spinazie, feta en granaatappel. Bewaar wat feta en granaatappel voor het einde. Hak de munt grof en roer die er ook doorheen net als de erwten. Klaar! Maak deze salade eventueel af met wat extra olijfolie en noten, bijvoorbeeld geroosterde amandelen of pistachenoten. Smakelijk!
