Aardappeltortilla

Twee weken geleden was ik in Baskenland. In Bilbao wel te verstaan. Dat is overigens een geweldige stad en nog zo’n twintig graden halverwege november. Bilbao staat bekend om z’n zogenaamde pinchos. Dat zijn kleine hapjes op een stukje brood. Ik heb er van allerhande gehad. En ook best wel wat tortilla’s gehad. Terug in Nederland heb ik zelf de meest basic versie gemaakt. Eentje met aardappelen, uien en ei. Basta. Heel simpel en lekker.

Als eerste neem je twee aardappels en die rasp je fijn. Neem een ui en snij die in flinterdunne ringen. Doe in een kom en meng er vier eieren doorheen. Kruidt nu goed af met peper en zout. Je kunt eventueel een scheutje melk toevoegen. Als je alles goed hebt gemengd, dan bak je de tortilla in een koekenpan met olijfolie. Niet op al te hoog vuur, en met het deksel erop. Na ongeveer tien minuten is de bovenkant gaar en is de tortilla klaar. Smakelijk eten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *