AlphaGo – The Movie

Vorig jaar heb ik een artikel geschreven over kunstmatige intelligentie. ‘In die tijd’ heb ik er heel veel over gelezen en ook gekeken. Een super interessant onderwerp, zeker omdat de wetenschap of eigenlijk de softwaretechnieken ongekend snel ontwikkelen. Deze week kwam ik heel toevallig uit op een super mooie documentaire over het team Deepmind van Google. Zij hebben in 2016 een AI gebouwd die het oudste spelletje ter wereld – Go – speelt. Eerst lieten ze die AI duizenden spelletjes zien gespeeld door mensen. De AI leerde daar ontzettend van. Om het echt te beproeven werd de Europees Kampioen GO uitgedaagd. En daarna de 18-voudig wereldkampioen. De documentaire volgt het team van Deepmind en alles eromheen op een heel mooie en interessante manier. Ik heb de docu dan ook met veel plezier gekeken. Interessen? Kijk hem via de link hieronder!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *