Pasta met venkel, ansjovis, olijven en kappertjes

Lekker pastagerechtje met wat ingrediënten die ik niet vaak gebruikt. Ansjovis, olijven en kappertjes. Maar lekker hoor.

Allereerst zet je een pan water op en kookt de pasta af. Ik heb penne rigate gebruikt. In die schelpjes blijft lekker alles zo hangen. Heerlijk. Zet als de pasta kookt een koekenpan op het vuur en fruit daarin een grote uit aan (gesnipperd) in wat olijfolie. Voeg twee teentjes gesnipperde knoflook toe en voeg daar vervolgens 3 á 4 ansjovisfiletjes aan toe. Bak goed aan, snij een venkelknol fijn en voeg deze ook toen. Bewaar het groen bovenop. Fruit goed aan en kruidt af met peper en oregano. Neem nu wat zongedroogde tomaten en voeg die ook toe, net als een handvol olijven die je grof hebt gesneden. Neem wat verse tomaatjes (een stuk of 3, 4), snij die in partjes en voeg die samen met de olijven ook toe. Goed aanbakken! Neem nu een potje tomatenpuree en voeg een goede theelepel toe. Bak aan om de puree te ontzuren. Giet de pasta af en vang het kookvocht op, want hiermee maak je een mooie saus. Voeg de pasta toe aan de gesmoorde venkel (met knoflook, ansjovis etc) en schenk daarna een half glas kookvocht toe. Je ziet nu dat er een lekkere, gebonden saus ontstaat. Neem twee theelepels kappertje en snij die fijn en voeg die ook toe. Bijna klaar! Proef de pasta en kruidt af met wat zout. Doe dit pas achteraf, omdat de ansjovis ook al zout is. Bijna klaar. Je kunt serveren. Maak de pasta af met wat lekkere, geschaafde parmezaan (of feta) en top af met plukjes venkelgroen. Eens een andere smaak qua pasta, maar erg lekker.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *