Downtown Vilnius!

Een paar dagen op stap met de mannen naar Vilnius. De hoofdstad van Litouwen. Aanrader? Best wel. Een spotgoedkoop luxe appartement in mooie, klassieke stijl was ons onderkomen. De eerste avond maar een hapje gaan eten en toen op stap. De Sports Bar was niet erg geweldig, dus toen maar door naar een andere kroeg. En nog eentje, zodat we uiteindelijk zijn uitgekomen bij één of ander studentenfeest. Gelukkig was Roy bij ons, want anders was niemand meer fatsoenlijk ’thuis gekomen’. Paultje was klaar rond 3u ’s nachts toen nog twee Litouwse jongens met ons mee gingen naar binnen. “Gewoon hier linksaf en dan rechtdoor en dan ben ik bij het appartement”, aldus Paul. Alleen was het rechtsaf en daarna rechtdoor. Dus Bart ging maar met hem mee en kwam een half uur later met zwarte handen terug. “De taxi startte niet meer, dus die heb ik aangeduwd”. Echt iets voor hem, geweldig. Het werd laat. Te laat. De dag erna alweer. Naar een salsaclub – midden in Vilnius. Tjs, ik had van mijn reis naar Zuid-Amerika nu eenmaal goede ervaringen met salsaclubs. En het was geweldig! Er werd niet met salsa geopend toen we aankwamen, want Guns ’n Roses klonk hard met Sweet Child O’Mine. Geweldig nummer. Ik voelde direct dat het een leuke avond werd. Zeker na een shotje tequila met een tomatendrankje met tabasco erna. Mmm. Rond 6u gingen we terug naar het appartement. En toen nog in de keuken elk een stuk brie naarbinnen gewerkt. Het was gezellig, zo gezellig dat de slaapbank zelfs lekker lag. Roy en Roy waren vroeg het bed in gekropen dus die dwaalden na 3,5u alweer door de kamer. Tja, het was dan ook al 9.30u ’s morgens. Op naar het KBG-museum ergens in het centrum. Dat was mooi, maar ook luguber met een kelder waarin Joden in die tijd zonder blikken of blozen vermoord werden. Het was lopende band werk en dan sta je daar in die kelder met een tv voor je neus waarop je ziet hoe het er aan toe ging. Bah. In de avond nog naar een jazzclub geweest wat niet echt heel erg bijzonder was. Gelukkig was dat het eten wel. In bijvoorbeeld de nieuwerwetse “Kartoffel Keller” of die plek waar je lekker aardappelen met varkensvlees en soort van creme fraiche saus met mierikswortel en dille voorgeschoteld kreeg. Lekker, smaakte net als die gezellige pub in Riga. Al met al was het een erg gezellig uitje, volgend jaar weer!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *