Salade van venkel, munt en sinaasappel

Heel lekkere en frisse salade met venkel. Ooit gemaakt nadat ik hier iets van heb gezien op televisie (vaag bijgebleven) en een eigen twist aan gegeven.

Ingredienten:

  • Een venkelknol
  • Een sinaasappel, rasp, partjes en sap
  • Munt
  • Appelazijn (of witte wijnazijn)
  • Peper en zout
  • Rozijnen (kan, hoeft niet)
  • Voor erbij: een stuk verse zalm en zoete aardappel (met kruiden: peper, zout, tijm en rozemarijn)

Bereiding:

  1. Rasp de venkelknol flinterdun op een mandoline (of snij hem heel dun, een mandoline werkt het beste)
  2. Doe wat rozijnen in een bakje en giet er wat appelazijn bij. De rozijnen worden hierdoor iets gemarineerd en zacht(er).
  3. Was de sinaasappel en rasp de schil bij de venkel
  4. Schil nu de sinaasappel met een groot mes, zodat je alleen het vruchtvlees ziet. Snij nu de partjes eruit. Het handigste is om dit direct in de kom met de venkel te doen.
  5. Knijp het sap in de kom bij de venkel van wat er van de sinaasappel is overgebleven.
  6. Voeg de rozijnen samen met de appelazijn toe. En doe er nog een scheutje extra appelazijn bij.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Hak een paar takjes munt heel fijn. Alleen de blaadjes, niet de steeltjes, en voeg deze ook bij de venkel.
  9. Roer alles goed door elkaar en proef!
Heel lekker met een stuk verse zalm. Bak deze niet te veel door, maar net zodat deze nog lekker glazig en sappig is. Ook lekker met partjes zoete aardappel (schil de aardappel, snij in partjes, doe deze in een ovenschaal en giet er wat olijfolie bij, kruid af met peper, zout, tijm en rozemarijn, hussel dit alles door elkaar en grill deze 30-40 minuten in een oven op 200 graden).

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.