Mijn telefoons door de jaren heen

Als onderdeel van de generatie Y ben ik natuurlijk een van de early adopters geweest van mobiele telefonie. Al was ik niet super “early”, want mijn zus had bijvoorbeeld eerder een mobieltje dan ik. Door de jaren heen heb ik al heel wat telefoons versleten. Hieronder een overzicht. Het zou interessant zijn of hieruit op te maken is wat voor type persoon ik ben… daar zal zich vast wel iemand in hebben verdiept.

  1. Philips Savvy. Kopie van een goede vriend van me, gekocht bij de Maxwell in Echt. Niet zon super beste telefoon en ook niet erg lang mee gedaan. Maar goed, hij kon bellen en smsen en dat was belangrijk.
  2. Nokia 3210. De regelrechte hittelefoon op de middelbare school. In de tussenuren lekker “snake” spelen. Grandioos design en lekker degelijk.
  3. Nokia 3510i. Misschien wel één van de eerste in Nederland met dit mobieltje met kleurenscherm! Geritseld door een goede vriend die in een elektronicazaak werkte. Leuke telefoon met wat multimediamogelijkheden.
  4. Sony Ericsson k700i. De eerste echte multimedia telefoon: een geweldig apparaat en uniek in zijn soort. Sony Ericsson was één van de eerste merken met een hightech telefoon. Al lang van tevoren gereserveerd en Frank en ik hadden er eentje.
  5. Sony Ericsson w810i. Wat een teleurstelling. Hopend op een nieuwe versie van de k700i was deze telefoon een regelrechte mislukking. Ja, hij had 500mb intern geheugen en kon als mp3-speler worden gebruikt, maar fatsoenlijk bellen kon je er niet mee. Verkocht aan mijn neef voor een paar centen…
  6. Nokia 6230i. Echt een telefoon voor op de HEAO. Na de mislukking van de Sony Ericsson toch maar weer terug naar een degelijk merk: Nokia. Toendertijd al niet meer best high tech, maar je wist wel wat je kocht en eraan had. Deze telefoon heeft jaren zijn dienst gedaan en ligt nog steeds ergens in de kast.
  7.  Nokia 6303. Mooi, eenvoudig en degelijk toestel. Pap had hem ook en heeft een jaartje dienst gedaan. Niet omdat ik een ander toestel wilde, maar omdat iemand op mijn werk hem zo nodig van mijn bureau in zijn broekzak moest laten glijden. Nooit meer iets van gehoord…
  8. iPhone 3. Waar een avondje Music Night in Echt toch niet goed voor kan zijn. Een leuke iPhone 3 geregeld bij mijn oom onder genot van een paar biertjes. Mijn eerste smartphone. Ik had niet gedacht dat het zon gemak en plezier zou betekeken. Geweldige telefoon. Helaas na een potje voetbal met een dikke enkel (waardoor de halve marathon een week later in de prullenbak verdween) in de wc beland. Een geluk bij een ongeluk, want ik ergende me uiteindelijk dood aan de traagheid van deze Apple.
  9.  iPhone 4. Vandaag voor 22.00u besteld, morgen voor 9.00u in huis. De iPhone 3 lag nog te drogen in een zak met rijst (werkt trouwens bijzonder goed) en toen had ik deze nieuwe Apple al in huis. Een geweldige telefoon. Lekker snel, gemakkelijk en gewoon goed!
  10. iPhone 5 en daarna de 6S. Beste telefoons ooit!

Dit vind je misschien ook leuk...