Monchou taart met zelfgemaakte bramenjam

Oe-la-la. Dit is een gemakkelijk en lekkere taart. Hij is vrij snel klaar en smaakt gewoon heerlijk. Voor als je visite krijgt of als je zelf drie stukken naar binnen wilt werken.
Benodigdheden: een pakje slagroom (200 gram), twee pakjes Monchou (400 gram), 8 gram klopfix, 80 gram witte suiker, 10 bastognekoeken, 80 gram roomboter en voor de topping een halve kilo verse bramen (of frambozen) en xx gram geleisuiker.
Maken doe je als volgt:
- Als eerste de jam. Was de bramen goed, doe ze in een ketel en voeg de suiker toe. Laat 10 minuten goed doorkoken en afkoelen. Giet de jam in een paar potjes en zet die in de koelkast. Als de jam afkoelt wordt de jam stijf.
- Maak eerst de bodem. Smelt de roomboter in een pannetje, verkruimel de koeken in een blender en meng die met de roomboter. Neem een springvorm, leg er een bakpapier in en doe het koelmengsel er in. Druk aan met de bolle kant van een lepel en zet in de koelkast. De bodem hardt nu uit.
- Dan de vulling. Neem een bakmachine, voeg de roomkaas toe en draai deze totdat deze smeuïg is. Voeg nu de slagroom, klopfix en suiker toe en voeg eventueel nog een beetje citroensap of rasp toe. Draai dit tot het een opgeklopt mengsel is, maar draai niet te ver door. Giet het mengsel op de bodem en zet voor 4 uur in de koelkast.
- Werk daarna af met de jam, eventueel wat vers fruit en wat chocoladerasp.
Eet smakelijk!