La Habana!

Havana. Cuba. 2018.

Havana – in het Spaans La Habana genaamd – is de hoofdstad van Cuba en heeft zo’n 2 miljoen inwoners. Het is de grootste stad van Cuba en een geweldige belevenis om te zijn. Het is een stad die ik qua sfeer niet eerder heb meegemaakt en ik heb inmiddels toch wel wat gereisd. De oude, klassieke gebouwen die in vele kleuren staan te sprankelen in het straatbeeld met daarbij de oude auto’s die met dikke rookwolken door de straten rijden. Niet scheuren, want ze rijden bijzonder beschaafd in het mooie Cuba. Havana herbergt vele oude gebouwen en monumenten. En is in drie wijken verdeeld, waarvan Habana Viejo de meest bekende is – Oud-Havana.

“Hasta la victoria siempre” – Che Guevara

De Malecón is het meest bekende in Havana. Zonder het echt te weten de eerste avond langs/overheen gelopen, naarstig op zoek naar een leuke salsaclub. Maar tevergeefs… De Malecón is de kilometerslange boulevard langs de Straat van Florida, de zeestraat die Cuba scheidt van de VS. Tegenover de Malecón, op de andere oever van de baai van Havana, liggen twee oude Spaanse forten. Het Castillo del Morro is het bekendste, het Fortaleza de San Carlos de la Cabana het indrukwekkendste. Ook geweest, waarna ik ontzettend lekker heb gegeten (kip in ananassaus) en ontzettend hard heb gelachen met de mensen aan tafel. Laat staat de afsluiting bij Club 1830 waar je goed salsa kunt dansen en biertje of cuba libres kunt tikken. Een tocht in de oude auto’s door de verschillende plekken van Havana móet je trouwens echt doen! Geen bezoek zonder zo’n toch zou ik zeggen. En ook even lekker slenteren door de straatjes met alle kleuren en genieten van de muziek die een handjevol oude mannen met elkaar op elke hoek van elke straat maken. Prachtig!

Wat ook wel aardig – niet spectaculair, maar goed – is om te doen is een bezoek te brengen aan de wereldberoemde Buena Vista Social Club! De oude rotten die samen muziek maken met het bekende liedje Chan Chan. Wie kent het niet. Het eten die avond was echt niet om naar huis te schrijven – ik had graag in de keuken meegeholpen om die kip lekker te bakken en van een goed mangosausje te voorzien, maar goed. De sfeer in de tent was er niet minder om, zeker niet met een paar goede cuba libres en mojito’s erbij!

https://youtu.be/KODWcrncnUU

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *