Machu Picchu en de Larestrek

Uit mijn blog van mijn lange reis in 2017 naar Peru, Bolivia, Ecuador en de Galapagos Eilanden. Tijdens deze reis heb ik in Peru natuurlijk ook het wereldwonder Machu Picchu bezocht. En daarvoor een lange hike gemaakt. Waar je kunt kiezen uit drie tochten: de Incatrail (meest bekende en meest druk bezochte), de Salkantay trail (meest zware) en de Larestrek (middenmoot). Die laatste heb ik gedaan: drie dagen buffelen door een prachtige omgeving, bedelen voor water, slapen in een kleine iglotent (wel knus) en op de laatste dag een zwerftocht in verband met flinke stakingen!

De Larestrek

Peru, 12 juli 2017

De Larestrek! Een – hier – bekende hike vanuit Cusco naar uiteindelijk Machu Picchu. Al klopt dat niet helemaal want het laatste deel is met de trein. Met een kleine tas en achtergelaten backpack begonnen met een mooie busreis na een lekker ontbijt, waar een privé nonna (is dat Spaans?) het brood smeerde. Lekker relaxt begonnen in de hot springs in Lares. Spieren opwarmen zullen we maar zeggen. Dag 1 was een hike van een 4 uur door een groen landschap. Rustige beklimmingen en super veel kolibries gezien! Wat zijn ze snel. Een uur voor zonsondergang nog tegen de lokale voetbalploeg hier gespeeld in het grote overdekte station. Naja, wel gevoetbald maar niet meer dan dat. Was leuk maar intensief op 4000+ meter hoogte. Is iets voor de mannen op vrijdag. Geslapen in een iglotentje. Primitief maar leuk en knus. Dag 2 was echt afzien. Vroeg op (5u) en in totaal 12 uur aan één stuk gelopen. Onze gids was een beetje letterlijk en figuurlijk afwezig. We hebben zo’n 7u lang zonder pitstop gelopen. Afgezien van de eigen meegebrachte Peruviaanse chocola. Waar ik deze vakantie al veel te veel van op heb (hij blijft smaken). Dat krijgt onze Jaime terug in de evaluatie. Not done. Hard waren vooral de stukken omhoog. Wat een beklimming… in de middag een lang stuk alleen de afdaling gedaan. Op mijn eigen tempo. Het was een adembenemend mooi landschap, wisselend van uur tot uur en echt wel heftig soms. Snakken naar adem en ook er soms doorheen… ik had er meer van verwacht.

Aguas Calientes

Peru, 13 juli 2017

Jeetje wat een dag!! Twee dagen in een klamme tent overnacht tijdens de Larestrek en hier in Cusco wordt door alles en iedereen gestaakt! Wegen onbegaanbaar, grote stenen erop, cactussen op het wegdek, spoor vernield. Vanmorgen waren er twee opties: doorgaan en kijken waar het schip strandt of terug naar Cusco en géén Machu Picchu! Nou, geen denken aan dus met de groep op pad gegaan. Via vele wegversperringen, omwegen, de politie te hebben geholpen stenen van 100+ kilo vol met olie van de weg te hebben gehaald PLUS een wandeling van 3 uur langs het spoor (waar we normaal gezien de trein hadden gehad) zijn we om 19 uur aangekomen bij Agues Calientes ofwel Machu Picchu town. Heel lekker gegeten met een echt wel dikverdiende Cuscueña en net om 21 uur lokale tijd aangekomen bij een knus hostel. Morgen naar Machu Picchu. De wekker gaat om half 5 om er als een van de eersten aan te komen om de zonsopgang te zien vanuit deze historische Incaplek! Ben benieuwd en geen verwachtingen!

Machu Picchu

Peru, 14 juli 2017

Machu Picchu bezocht! De wekker ging erg vroeg – om 4.15u. Even snel een heel goed ontbijt naar binnen gewerkt en daarna met de bus naar de bekende Incaplek in Peru! Zonsopgang gezien wat echt geweldig was. Het is alleen een erg toeristische plek, dus blij dat we vroeg zijn gegaan! Na Tikal (Maya’s) en de piramides in Egypte erg indrukwekkend om te zien hoe onze voorouders hebben geleefd en hoe ze dingen voor elkaar hebben gekregen met zo’n beperkte middelen in die tijd. Echt maf!

Terug in Aguas Clientes

Peru, 14 juli 2017 – iets later, zo rond het middaguur

En nu lekker aan het Peruviaanse bier. Wordt een leuke en relaxte dag. Het is hier nu 11u in de ochtend! Er er zit al 3 liter bier in met zes man! Oeps…  Overigens: niet te vreten die gebakken cavia. Zelfs niet als hij is afgekruid met lokale kruiden en afgebakken in een houtoven. En zelfs niet met een dikke klodder ketchup….

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *