Roadtrip in Noord-Frankrijk

Eind september 2017. Bijna weer aan het werk. Na 4 maanden vrij. Nieuwe auto. Mooie Audi A3. Eens uitproberen! Dus ben ik met my-myself-and-I naar Noord-Frankrijk afgereisd. Lekker. Het was goed weer het de auto reed meer dan geweldig. Je bent er vanaf Limburg in een paar uur. Dwars door België en dan de Noordkant van Frankrijk. Zo heb ik de ruwe kust van Cap Griz-Nez aangedaan en daar een mooie wandeling gemaakt van een paar uur. Was echt lekker. Terug bij de auto mijn ’thuis nog klaargemaakte’ salade naar binnen gepeuzeld (is dat een woord?). Bah, wat smaakt dat goed. Ik had mijn auto op een onverdacht plekje geparkeerd.. naast een dikke Lamborghini. Valt het niet zo op hè zo’n Audi.

Cap Gris-Nez is een kaap aan Het Kanaal bij de Franse gemeente Audinghen in het departement Pas-de-Calais. De top ligt 50 m boven de zeespiegel. Cap Gris-Nez ligt 16 km ten zuidwesten van Cap Blanc-Nez. Dit stukje van Frankrijk ligt het dichtst bij het Verenigd Koninkrijk. De benaming van de kaap is Oudnederlandsvan oorsprong waarbij nez verwijst naar het Oudnederlandse nesa of vooruitstekend stuk land in zee. In 1805 liet Napoleon Bonaparte hier een semafoor installeren die de eerste moest zijn van een nieuwe lijn die Frankrijk zou verbinden met Engeland, dat hij spoedig hoopte te veroveren.

Na de rotsen te hebben gezien ben ik naar een super charmant plaatsje gereden waar ik super charmant heb gegeten. Een lekkere friet met een frikandel. Die hebben ze blijkbaar ook in Frankrijk. Het plaatsje heet trouwens Saint-Valery-Sur-Somme. Echt een aanrader. Aan het water, met een spoorlijn erdoor, en heel erg knussen huisjes allemaal. Een paar uur rondgelopen en toen een Frans kaasplakje gescoord bij een lokale supermarkt. Ik had via booking.com een goedkomen B&B geritseld. Die bleek  bij twee oude mensen aan huis te zijn. Gewoon een kamer die direct uitmonde op hun woonkamer waar opa en oma gezellig tv aan het kijken waren. Geweldig. Hier heb ik nog gezien hier Ajax werd uitgeschakeld in de voorrondes voor de Europa League. Geweldig. Lekker geslapen en ’s morgens was de tafel gedekt met echt van allerlei lekkers. Zelf de Boursin ontbrak niet, net als het super verse stokbrook wat al kraakte als je het aanraakte. Na het lekkere ontbijt ben ik rustig huiswaarts gekeerd. Het was gezellig met mezelf!

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *