De Giant’s Causeway

Giants Causeway

Een paar jaar geleden heb ik een rondreis door Noord-Ierland en de Republiek van Ierland gemaakt. Zo ook ben ik helemaal in het Noorden geweest, waar er mysterieze rotsformaties zijn die bestaan uit duizenden basaltzuilen. Dat is nog niet heel spectaculair, maar de zuilen zijn allemaal zeshoeken en rijzen uit de zee op. Het is een bekend natuurwonder van Ierland en heet de Giant’s Causeway. De verantwoorde uitleg zegt dat de formatie is ontstaan door een vulkaanuitbarsting zo’n 60 miljoen jaar geleden. De Ieren zelf geven met al hun geloof in mythen een wat plausibelere uitleg: het is een bouwsel van de reus Finn MacCool, die ermee naar zijn geliefde in Schotland wilde oversteken. Finn is een Keltische krijger die echt heeft bestaan maar in de mythe tot reus is uitgegroeid. Het is een bijzonder natuurfenomeen en zeker een aanrader als je in Ierland bent. Vergeet je warme jas niet, want het waait behoorlijk langs de kustlijn!

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *