Excalibur van Jan van der Roost

Prachtig fanfarewerk van componist Jan van der Roost. Gespeeld met de Peyer fanfare op het LBM Bondsconcours van 2002 in Roermond onder leiding van dirigent Marc Prils. Echt een heel mooi werk met flink wat uitdagingen. Luister hieronder de audio-opname die destijds is gemaakt.

Het werk Excalibur is oorspronkelijk geschreven voor brassband en werd bekroond in de compositiewedstrijd Adolphe Sax, georganiseerd door de Vlaamse Brass Band Federatie. Zoals de titel al aangeeft, was het zwaard van de legendarische koning Arthur de inspiratiebron voor dit spectaculaire stuk. In de muziek worden de snelheid, kracht en wendbaarheid van het koninklijke zwaard weerspiegeld. Het expressieve middendeel duidt op de vergevensgezindheid en grootmoedigheid van de middeleeuwse vorst en diens geliefde Guinevere.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *