Blue moon

Nouja. Ben ik even in mijn slaapkamer, kijk ik uit het raam. Zie ik zomaar de kwart maan in de hemel staan. En een mooie! Dus snel mijn camera effe gepakt. Shit, deze accu is leeg. Een andere proberen. Yes, die heeft nog een zuchtje energie in zich. Camera effe stabiel neerleggen, handmatig instellen en één foto maken. Zonder filter – niet nodig. De hemel ziet er mooi donkerblauw uit en de maan prijkt er mooi op. Ik ben blij met dit plaatje! Op de één of andere manier ben ik altijd gefascineerd door de maan. Wat een maf ding. Soms zo ontzettend groot in beeld als ik bijvoorbeeld op een donkere avond naar het voetbal ga. Het is toch magnifiek dat zoiets bestaat. De wereld waarin we leven. Het feit dat wij hier op de aarde zitten met ons stelletje mensen. Zoveel nog te ontdekken. Zoveel nog te zien. Als ik later groot ben weet ik zeker dat we een eerste mensenkolonie op de maan hebben gezet. Met als volgende stap Mars. Of misschien gaan we wel in grote ruimtestations wonen. Die dan een soort van landen zijn of grote steden. Alles aan boord, maar hoe werkt dat met zonlicht en frisse lucht? Geen idee, maar zeker niet ondenkbaar. Althans, in mijn hoofd. En dan 1x per jaar een lange vakantie naar natuurpark de Aarde. Sorry, deze zin heb ik gejat! Arrivederci!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *