Vogels die ik gezien heb in Costa Rica

Ja, ik weet het. Ik word wel eens een ‘vogelaar’ genoemd. Puur en alleen omdat ik vogels mooi vind. En dan vooral vogels die je niet zomaar in Nederland ziet, maar wel ergens in Centraal of Zuid Amerika. Daar heb je prachtige exemplaren. Overigens denk ik dat ik ‘echte’ vogelaars met een hart voor vogels die ook in Nederland leven, hiermee tegen het zere been schop. Naja, dat kan dan. In juni 2018 ben ik in Costa Rica geweest en ook daar heb ik mijn ogen uitgekeken. Een aantal bekende gasten kwamen langs, maar ook een aantal vogels die ik nog niet eerder in het echt heb gezien. De namen heb ik opgezocht uit een boekje dat ik van een lief iemand heb gekregen! Een echt boekje met alle vogels die in Costa Rica voorkomen. Gretig in gelezen en eenmaal terug in Nederland eens goed voor gaan zitten met de foto’s bij de hand. Zie hieronder mijn collectie.

Green-crowned Brilliant – Monteverde

Orange-fronted Parakeet – Rincon de la Vieja

Blue-diademed Motmot – Rincon de la Vieja
 

Grey-tailed Mountaingem – Monteverde

Lesser Greenlet – Rincon de la Vieja

Scarlet Macaw (Ara Macao)

Coppery-headed Emerald – Monteverde

Short-tailed Hawk

Rufous Mourner

White-troated Magpie-jay (Rincon de la Vieja)

Neotropic Cormorant (Rincon de la Vieja)

Turquoise-browed Motmot (Rincon de la Vieja)

Northern Barred Woodcreeper (Rincon de la Vieja)

Black Vulture (Rincon de la Vieja)

Mealy Amazon (Cahuita)

Fiery-billed Aracari (toekan, Cahuita)

Great Kiskadee (Cahuita)
 

Passerini’s Tanager (Cahuita)

Broad-winged hawk (Cahuita)

Nicaraguan Grackle (Cahuita)

Blue-grey Tanager (La Fortuna)

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *