Macaroni met zelfgemaakte saus en courgette

Een doordeweekse maaltijd! Simpele pasta – macaroni deze keer – met een saus die echt zo gemakkelijk is, maar boordevol smaak zit. Meestal gebruik ik een blik gepelde tomaten om pastasaus te maken, maar zo nu en dan rooster ik groentes in de oven en die pureer ik daarna. Nu ook! Je neemt hiervoor een dikke rode ui, twee teentjes knoflook, een rode paprika, een paar tomaten, oregano, peper en zout. Je kunt ook eventueel wat gerookte paprikapoeder gebruiken – dit geeft een heel andere smaak aan de saus. Snij alle groentes in grove stukken, doe ze in een ovenschaal, scheut olijfolie erbij en dan de oven in. Op 220 graden voor circa 35 minuten. Daarna doe je alles in de blender en pureer je de saus. Intussen kook je de pasta en in een koekenpan bak je courgette aan met wat rode ui. Alles klaar? Bij elkaar doen, goed doorroeren, proeven en eventueel nog afkruiden en eten maar. Flink wat Parmezaanse kaas erop doet het altijd heel goed!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *