Limburgs Kampioensjap Zaate Hermeniekes 2006 en 2007

Op eine sjoane zaoterdigaovendj in 2006, 16 september waal te verstaon, zeen weer tiejens het LKZH 2006 in Brachterbaek Limburgs Kampioen Zaate Hermeniekes gewoore. Dit nao ein zinderend optraeje wo weer vlaai höbbe oetgedeiltj, de sirtaki höbbe gedansj, mit tejjere höbbe gegaotj en allemaol erg bontj en blaw/gael woore. Naeve de titel “Limburgs Kampioen” höbbe weer toen auch de Publiekspries gewonne. Dae aovendj en de aansloetendje zondig is het nog lang onröstig gewaer in Pey en Ech. Es Limburgs Kampioen Zaate Hermeniekes van 2006 höbbe weer vervolgens de ieër gehadj om het LKZH 2007 fieësweekend te mooge organisere. Tradisiegetrouw organiseerdj de Limburg Kampioen namelijk dit steeds groter waerendj evenement.

LKZH 2007

Het (laes: oos) LKZH 2007 haef plaats gevonje in het lèste weekend van oktoaber 2007, op 26-27-28 oktoaber in ein grandioos fieëspaviljoen aan de Päötewaeg in Ech. Op de parkeerplaats taegenäöver het väörmalige geboew van ViaSystems Mommers. De organisatie haw väör det weekend al erg väöl werk verzatj. Waat te dènke van het werven van al die vriewilligers, het regelen van ein lokasie en ein paviljoen, het verzörge van aete en drènke, het aanligge van technische väörzieningen, het werven van sponsoren en het publiceren van artikelen in waek- en daagblaajer. En zoa kènne weer nog waal effe doorgaon.

Op de vriedigaovendj höbbe weer in het väörprogram Tropicano Express gehadj, en daonao Big Benny dae de ganse tent (laes: paviljoen) op de kop zat. Op det moment woore al zon 1200 fieësgèngers in het paviljoen. Nao get kleine probleemkes mit de aggregaten van det bedrief (ger witj waal) is het fieës nog gigantisch losgebarste. Mit dank aan oos technische mèn op det moment. Het woor effe spannendj…

De aafsloetendje daag, de zondig, stong in het teiken van het Oktober Fest. Väör de klein LKZH gengers hawwe weer ein speciaal kènjerprogram georganiseerdj: ein Reis door de Waereld. Ein waek väör het LKZH höbbe weer hie de aanmeljingen al stop väör motte zitte, en dae zondig woore den auch ein dikke 200 kènjer aanwezig in de speciaal ingerichtje hal van Mommers. Ongertösse woor het in het fieëspaviljoen ech sfeervol. Alles woor Duits aangeklèdj; van de taofellakens tot het decor. Deze middig höbbe opgetraoje: Bruno Majcherék, Kartoesj, Erwin van het Merretkoer, Lotte Theuwis, Martijn Smeets en es aafsloeter Dieter Koblenz. Daonao zeen weer nog tot in de late uurkes doorgegange op oos eigen fieës. Het woor eine prachtige en zeer geslaagdje daag. En ein geweldig LKZH!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *