Quote van Phil Knight – Nike

Torenvalk in Friesland

Tijdens mijn reis naar Zuid-Amerika in de zomer van 2017 heb ik het boek Shoe Dog gelezen, de autobiografie van de oprichter van Nike, Phil Knight. Deze aardige quote heb ik destijds genoteerd, om later nog eens terug te lezen:

Het zou aardig zijn als ik mensen kon helpen de gebruikelijke tegenslagen te overwinnen. Ik zou hen willen vertellen dat ze even halt moeten houden, lang en diep na moeten denken over hoe ze de komende veertig jaar wensen door te brengen en met wie. Ik zou mannen en vrouwen die halverwege de twintig willen zeggen niet nu al tevreden te zijn met een baan of beroep of zelfs carrière. Zoek een roeping. Zelfs als je niet weet wat dat betekent, zoek die. Als je een roeping volgt is vermoeidheid beter te verdragen , teleurstellingen zullen brandstof zijn, de euforie zal zijn zoal je die nog nooit hebt meegemaakt (Phil Knight, Nike).

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *