Gesmoorde spitskool met een visje, aardappelcrumble en mosterdsaus

Tsja, die saus erbij lijkt een gekke combi maar het smaakt heerlijk!

Allereerst neem je een paar aardappelen, die schil je en rasp je. Rasp daarna ook een uitje en bak alles aan in een koekenpan. Goed roeren, want door het zetmeel kleeft de aardappel aan elkaar. Je maakt hier een crumble van die je als hij goudbruin is laat uitlekken op wat keukenpapier.

Snij ondertussen de spitskool fijn en zet deze in een koekenpan aan in wat boter. Breng de spitskool op smaak met peper, zout en flink wat kerriepoeder. Je kunt ook andere kruiden gebruiken, zoals mosterdzaad. Laat de spitskool lekker smoren en afhankelijk wat je lekker vindt kun je deze nog wat krokant houden of juist niet.

Nu de saus. Snipper een uitje heel fijn en doe hetzelfde met een teentje knoflook. Bak deze glazig in een pannetje en blus af met een goede scheut cognac of whiskey. Laat dit inkoken en voeg daarna een scheut kookroom toe. Lekker afkruiden met peper en zout en wat goede eetlepels mosterd. Kijk welke mosterd je lekker vindt. Je kunt eventueel nog wat fijngehakte bieslook of peterselie door de saus roeren. Of dragon, wat je overigens ook prima door de spitskool kunt doen.

Bak nu wat lekkere witvis. Neem de vis die je lekker vindt. Bak hem mooi aan, zodat deze nog mooi glazig is van de binnenkant en iets krokant aan de buitenkant.

En dan: voila! Doe eerst een goede lepel saus op het bord en smeer dit uit met de bolle kant van een lepel. Nu lekker wat spitskool er bovenop en daar bovenop de vis. Maak het af met wat extra saus en op de vis wat aardappel crumble. Je kunt deze eventueel na nog fijnhakken met een mes. Smakelijk eten! Overigens kun je er ook een lekkere kerriesaus bij maken, wat mooi combineert met de kerrie door de spitskool.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *